zaterdag 1 mei 2010

Thuis

Vandaag ben ik naar huis geweest! Om elf uur werd ik opgehaald en om een uur of twaalf ging ik weer door mijn eigenste voordeur. In Utrecht regende het pijpenstelen, maar in Almere begon  de zon te schijnen. Samen met Marjan heb ik nog een flink eind gewandeld (ik in in de rolstoel natuurlijk) en 's middags hebben we nog lekker in de tuin gezeten. De hele dag ging het boven verwachting goed.
Ik hield het zo goed vol dat ik 's avonds nog meegegeten heb (lekker, hoor). Daarna weer in de auto en terug. Het was een perfecte dag!

vrijdag 30 april 2010

Koninginnedag

Vandaag koninginnedag. Dus ook hier feest. Bolletje in plaats van boterham. Én een eitje. En ook nog een (lekker groot uitgevallen) petit-four. Ik heb natuurlijk naar de 'intocht' van de koningin gekeken. Net Sinterklaas: is ze er al? Vind ik echt leuk.
Het feest was natuurlijk compleet toen Marjan en Vera kwamen. we zijn lekker naar beneden geweest om koffie te drinken. Heb toen zeker vier uren in de rolstoel gezeten en dat ging heel goed.
Ik merk dat mijn spierkracht snel toeneemt. Klim nu zelf mijn bed in en uit en heb steeds minder hulp nodig.
Morgen is de grote dag. Voor het eerst weer naar huis. Proberen voor een aantal uurtjes. Kijken wat er goed gaat en wat er problemen geeft. Duimen allemaal!

Katheter

Vandaag - het is al een beetje laat, dus eigenlijk gisteren - zijn mijn urinekatheter en de katheter in mijn schouder verwijderd. nu heb ik dus geen tierelantijnen meer aan mijn lichaam. En dat vergroot mijn bewegingsvrijheid natuurlijk aanzienlijk.

woensdag 28 april 2010

Naar huis?

Het gaat nu wel heel erg snel, hoor!  Is de arts vanochtend bij me, heeft ze het over binnenkort een paar uurtjes naar huis. Zaterdag bijvoorbeeld. En dat was nog niet alles, want als het goed gaat word ik volgende week ontslagen. Nee, niet dat ik arbeidsloos word, maar dat ik naar huis mag! Die berichten kwamen zo onverwacht, dat ik de hele dag van slag was.
Wel heb ik 's ochtends nog ruim twee rondjes gelopen en ´s avonds nog één. Plus dat ik de afdeling weer rondgecrossed heb in de rolstoel om mijn armspieren te trainen.

dinsdag 27 april 2010

Operatie

Vandaag is Vera geopereerd. Ze had plaatjes in haar been die er vandaag zijn uitgehaald. En zo lagen we tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Alles is gelukkig goed gegaan.
En mijn tweede infuuspaal is ook verdwenen (het gaat nu wel erg snel). Ik krijg nu alleen nog pillen. Helaas ook Neoral, bij de kenners berucht. Voordeel is wel dat ik nu met de rolstoel op pad kan.

maandag 26 april 2010

Infuuspaal

Het gaat ineens snel, mensen. Vandaag is de voeding die ik via het infuus krijg stopgezet. Ik moet het nu dus hebben  van wat ik eet. En een aantal medicijnen is vervangen door pillen. bij elkaar scheelt dat één infuuspaal. Blijft er nog één over.
Vanmorgen trouwens twee rondjes gelopen. Achter elkaar. De tweede met maar één ruststop en een tijd van 34.5!

zondag 25 april 2010

Krentenbroodje

En toen was het alweer zondag: eitje bij het ontbijt, Plakje krentenbrood bij de lunch en ik kreeg 2 (!) koekjes bij de koffie. 's Middags de tweede film uit de Millennium-trilogie gekeken. Heb de boeken al gelezen, maar het blijft spannend. (al met al een weinig enerverende dag dus).
Alex heeft thuis zijn verjaardag gevierd met een barbeque en het was zulk lekker weer dat ze tot in de avond buiten konden zitten. Heerlijk toch!