zaterdag 24 april 2010

Verwend

Ik word verwend. Regelmatig word ik door mijn bezoek verrast met een cadeau. Een boek, tijdschrift, DVD, bos bloemen (NB plantjes zijn helaas verboden, omdat daar aarde bij zit), snoep (heerlijk) etc. Ik word er bijna verlegen van,  maar ben er natuurlijk wel heel blij mee!
Eergister kwamen René en Fons, de coaches van het hockeyteam van Alex, op bezoek. Ze hadden  een mand bij zich, afgeladen met tijdschriften. Ik wist niet wat ik zag.
Dus, lieve mensen, de eerste weken, misschien wel langer, zit ik hier van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te lezen. Bordje "Niet storen" op de deur.

vrijdag 23 april 2010

Verjaardag

Vandaag is Alex 17 geworden. Wat gaat de tijd toch snel. Ik vond het wel erg dat ik er niet bj kon zijn, maar ik zou met  Marjan 's middags even beneden koffie  gaan drinken (ik uiteraard in de rolstoel, maar zonder infuuspalen).  Konden we  het toch een  beetje  vieren. Ik mocht zelfs een  stuk appeltaart! Tot mijn grote verrassing en blijdschap kwam Marjan niet alleen, maar was de jarige job er ook. Feest compleet en even later zaten we met zijn 3-en in het restaurant. Kortom, een fantastische dag!

donderdag 22 april 2010

Anderhalf

Slecht geslapen vannacht, dus ik was behoorlijk moe vanochtend. Maar om kwart over tien stond de fysio weer voor mijn bed, dus er moest gewerkt worden. Loopwerk. Zou een rondje weer lukken? Nou het werd zelfs anderhalf rondje, dus ik ben behoorlijk trots op mezelf.
Mijn voeten zijn ook niet meer zo heel dik van het vocht. Mijn sandalen gingen makkelijk aan. Is misschien tijdelijk, maardat zien we nog wel.

woensdag 21 april 2010

Brievenbus

Vandaag ben ik voor het eerst in een rolstoel de afdeling afgeweest. Marjan had een brief die op de bus moest, waarop de verpleegkundige zei: "nou, ga die maar op de bus doen". En de bus is bij de hoofdingang. En daar gingen we even later, Marjan achter de rolstoel en ik met de infuuspaal voor me.
En de missie is geslaagd. Helaas begon één van de pompen als een gek te piepen (batterij low), waardoor we maar weer terug gingen. Maar mijn wereld was weer even wat groter.

dinsdag 20 april 2010

Rollator

En vandaag weer een rondje gelopen! Uiteraard weer met mijn speedy rollator. Morgen rustig aan, want ik moet het niet gaan forceren.
Van de arts vernomen dat er 2 medicijnen afgehaald worden. En de voeding die ik via het infuus krijg wordt gehalveerd. Dat betekent dat er meer vertrouwd gaat worden op het eten dat op de normale manier naar binnen gaat.

maandag 19 april 2010

Wandelen

Je gelooft het niet, maar vandaag heb ik een rondje over de afdelng gewandeld. Met mijn metalic-blauwe rolator. Fysiotherapeut er achter lopend met een rolstoel voor als het niet meer ging. Het ging natuurlijk moeizaam en erg traag met veel pauzes, maar het ging. Met de vermoeidheid daarna viel het erg mee.
En de arts had ook nog goed nieuws: mijn eiwitproductie komt weer langzaam op gang en dat is belangrijk voor de opname van voedsel. Ik hoop dat het zo doorgaat.

zondag 18 april 2010

Rustig

Weinig te melden vandaag. AZ staat natuurlijk wel op de vierde plaats. En een  ei bij het ontbijt en een sneetje krentenbrood bij de lunch....